Ontwerp
Het ontwerp van Het Vislokaal is tot stand gekomen in samenwerking met ontwerpbureau INA-MATT. Achter de koeltoonbank is gekozen voor praktisch en strak RVS maatwerk meubilair.
De voorzijde van de winkel is uitgevoerd in warmere tinten hout en witgelakt staal. Hierdoor krijgt de winkel een warme markt uitstraling. Een bijzonder detail is de transparante gietvloer die over de oude vloer heen is aangebracht.

Techniek
De koelinstallatie is opgebouwd uit één elektronisch frequentie gestuurde compressor. Hierdoor wordt een optimaal rendement gehaald. Elk koelobject wordt apart aangestuurd door zijn eigen koelleiding tracé. De koelleiding is door onze monteurs gelast en gebeugeld aangebracht. De winkel is verder uitgevoerd met een Toshiba airconditioning welke zorgt voor een optimaal geconditioneerde ruimte.

Duurzaamheid
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Opgewarmd koudemiddel moet in de condensor afkoelen. Doordat de persgasleiding vanaf de compressor eerst door ene watervat loopt, wordt het water opgewarmd en het koudemiddel afgekoeld. Zo wordt niet alleen bespaard op de kosten voor warm water, maar ook op de energie die nodig is om te koelen. Doordat er minder heet gas in de installatie terechtkomt, gaat het energieverbruik flink omlaag.
Doordat de koelvitrines zijn opgebouwd uit volledig RVS is de levensduur hiervan zeer hoog. De koelvitrines zijn makkelijk te schoonmaken en geven een solide uitstraling.

Verder is er in de hele winkel led-verlichting toegepast, dit heeft een langer levensduur en fors minder energieverbruik.

Uitvoering
Climate32 heeft als hoofdaannemer de volledige verbouwing uitgevoerd. Het leveren en plaatsen van het meubilair in de voorzijde van de winkel heeft INA-MATT uitgevoerd.

Nazorg
Minimaal 1x per jaar wordt er door ons controle en onderhoud uitgevoerd op de koelinstallatie en de overige koelingen. Dit zorgt voor een goedwerkende installatie en optimale rendementen.

TERUG NAAR OVERZICHT
  • Vakmanschap

     
  • Kennis

     
  • Traditie