Ontwerp
Familie Kok, bestaande uit: vader, moeder en zoon Giliam hebben een duidelijk visie op het ontwerp van hun visspeciaalzaak. Samen met ons is eerst een definitieve indeling bepaald. Wat erg sterk hierin naar voren komt is de gebogen koeltoonbank met rechtopstaand glas. Hierdoor heeft de klant een helder zicht op de diverse producten. Na het vaststellen van de indeling is verder gewerkt aan het bepalen van de het totaal interieur ontwerp. Helder wit, warm hout, robuust staal en marmer zorgen samen met een wandafbeelding voor prachtig resultaat.

Techniek
De koelvitrine is uitgevoerd met Ultrasone luchtbevochtiging. Hierdoor blijven de verse visproducten voldoende vochtig en langer vers.
De koelinstallatie is opgebouwd uit één elektronisch frequentie gestuurde compressor. Hierdoor wordt een optimaal rendement gehaald. Elk koelobject wordt apart aangestuurd door zijn eigen koelleiding tracé. De koelleiding is door onze monteurs gelast en gebeugeld aangebracht. De winkel is verder uitgevoerd met een Toshiba airconditioning welke zorgt voor een optimaal geconditioneerde ruimte.

Duurzaamheid
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Opgewarmd koudemiddel moet in de condensor afkoelen. Doordat de persgasleiding vanaf de compressor eerst door een watervat loopt, wordt het water opgewarmd en het koudemiddel afgekoeld. Zo wordt niet alleen bespaard op de kosten voor warm water, maar ook op de energie die nodig is om te koelen. Doordat er minder heet gas in de installatie terechtkomt, gaat het energieverbruik flink omlaag.

Verder is er in de hele winkel led-verlichting toegepast, dit heeft een langer levensduur en fors minder energieverbruik.

Uitvoering
Climate32 heeft het volledige project uitgevoerd in samenwerking met de heer Kok. Deze heeft een deel van de bouwkundige werkzaamheden op zicht genomen. Hierin hebben wij een adviserende en ondersteunende rol vervuld. Dit project is uitgevoerd als Turn-key project. Dit wil zeggen dat de opdrachtgever de verantwoordelijkheid voor de verbouwing bij Climate32 neerlegt.

Nazorg
Na het plaatsen van de koelvitrine en de overige koelobjecten worden deze door onze monteurs op de juiste temperatuur ingeregeld. Er wordt minimaal 1x per jaar controle en onderhoud uitgevoerd op de koelinstallatie en airconditioning. Dit zorgt voor een goed werkende installatie en optimale rendementen.

TERUG NAAR OVERZICHT
  • Vakmanschap

     
  • Kennis

     
  • Traditie