VISSPECIAALZAAK DE VISJUWELIER, CAPELLE AAN DE IJSSEL

VISSPECIAALZAAK DE VISJUWELIER, CAPELLE AAN DE IJSSEL

Noelle en Tarik Bensi brachten in september 2020 hun eerste bezoek aan Climate32 met de vraag of we een winkel voor hun konden bouwen met een geplande opening 3e week november 2020.

Na een fijn gesprek met beide ondernemers zijn we de uitdaging aan gegaan. We zijn allereerst begonnen om een ontwerp te maken, waarbij we vooral hebben gekeken naar routing, voldoende werkplekken en korte looproutes. Er volgde een intensieve periode van ontwerpen en bouwen, met als resultaat een prachtige winkel.

De winkel is 20 november 2020 opgeleverd en het enthousiaste ondernemersechtpaar Noelle en Tarik zijn een week later van start gegaan.

De winkel heeft een moderne uitstraling met een eet/restaurant gedeelte welke geschikt is voor ca. 20 gasten.
De 8 meter lange visvitrine en broodjes meubel aan de voorzijde zijn een echte eyecatcher. De winkel is gasloos gebouwd. De bakoven is elektrisch uitgevoerd. Alle installaties zijn energiezuinig: WTW uit de koeling voor het opwarmen van warm water, energiezuinige koelingen en ledverlichting is toegepast.

We wensen Noelle en Tarik veel succes en danken hun dat we deze mooie winkel voor hun mochten maken.

Foto:s: Hans en Lidy fotografie

VISWINKEL RAS, DRONTEN

VISWINKEL RAS, DRONTEN

Op 8 januari 2020 opende Hessel Ras zijn nieuwe viswinkel aan de Kiel 2 te Dronten.
Hessel en zijn team zijn al jaren bekenden op het plein midden in het centrum. De kiosk waarin de winkel was gevestigd was behoorlijk gedateerd en toe aan een verbouwing. Maar omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden waren voor zitplaatsen in de kiosk, werd er ook uitgekeken naar een ander pand.

Afgelopen jaren passeerden er een aantal opties de revue totdat halverwege vorig jaar het huidige pand vrij kwam. Samen met Hessel en zijn medewerkers zijn we gaan ontwerpen met het uiteindelijke resultaat zoals het nu is geworden.

De zitplaatsen zijn verdubbeld en er is een steamer in de winkel geplaatst. Het design is modern en eigentijds met als blikvanger de grote blauwe vissen als wallpaper op de muur. De routing is sterk verbeterd en er is een vergunning verleend voor een groot terras.

We wensen Hessel en zijn enthousiaste medewerkers veel succes met hun toekomstgerichte mooie nieuwe zaak.

Foto:s: Leiz Mediaproducties

URKER VISSPECIALISTEN BAARSSEN, LELYSTAD

URKER VISSPECIALISTEN BAARSSEN, LELYSTAD

10 jaar geleden stapte Henk van Renselaar de winkel binnen van Baarssen om kennis te maken met Johan.
Daarna volgde er regelmatig contact wat resulteerde in een samenwerking om een nieuwe winkel te bouwen.
Johan en zijn vrouw Elly zijn samen met hun zoon Albert ondernemers die precies weten wat ze willen en hebben afgelopen jaar veelvuldig overleg met Climate32 gehad om tot een mooi ontwerp en ideale routing te komen voor de nieuwe winkel.

De verbouwing is begin september van start gegaan en de bestaande kiosk is volledig gestript.
Aan de voorzijde van de winkel is een volledige nieuwe pui met automatische schuifdeur geplaatst en daardoor krijgt de winkel maar liefst 25m² extra ruimte. Het systeem plafond in het restaurant gedeelte is verwijderd, waardoor er een ruimtelijk effect is ontstaan.

Alle meubelen, vitrine, werkeilanden, broodjeskoeling, spoelkeuken etc. zijn naar de specifieke wensen van de klant gemaakt en door Climate32 gebouwd.
Ook is er uitsluitend gewerkt met energiezuinige apparaten zoals warmteterugwinning uit condensor, afgifte koelinstallatie door middel van warm water. Er is gebruik gemaakt van een energiezuinige bakoven en koelapparatuur.  Tevens is er gebruik gemaakt van led verlichting en zijn er maar liefst 30 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Tijdens de verbouwingsperiode is de verkoop door gegaan in een gehuurde verkoopwagen die voor het pand was opgesteld.
De totale verbouwingstijd is precies volgens planning verlopen en heeft 5 werkweken geduurd.

Climate32 heeft de samenwerking met de familie Baarssen als zeer prettig ervaren en wensen ze samen met hun team veel succes.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties

 

 

RICK’S VIS & VLEES, GRONAU (D)

RICK’S VIS & VLEES, GRONAU (D)

Rick’s Vis had een viszaak in Gronau (D) in het voormalige douane/grens kantoor.
Aan de overkant kwam een prachtig maar vervallen pand leeg te staan. Ook bleek dit pand weer op Nederlandse bodem te staan. Rick vroeg ons mee te denken en te helpen met het ontwerp en de juiste routing aan te brengen.
We zijn gezamenlijk tot een prachtig resultaat gekomen, waarbij Rick en zijn vader heel veel werkzaamheden in eigen beheer en met hun eigen handen hebben gemaakt en gebouwd.
Het resultaat is prachtig. Wij wensen Rick en zijn familie veel succes met de mooie nieuwe zaak.

Foto:s: Leiz Mediaproducties

VISSPECIAALZAAK BAARSSEN, MUIDEN

VISSPECIAALZAAK BAARSSEN, MUIDEN

De viskiosk van de familie Baarssen was dringend aan vernieuwing toe. We hebben de gehele kiosk gerestyled  en voorzien van nieuwe koelingen, koelvitrine, maatwerk meubelen, systeemplafond, wandtegels, verlichting en een nieuwe gietvloer. Ook is de bakoven vervangen.
Opdrachtgever familie Baarssen hartelijk dank voor het mooie project en succes met jullie prachtige vernieuwde kiosk.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties

VISSPECIALIST MICHEL HEINEN, GORINCHEM

VISSPECIALIST MICHEL HEINEN, GORINCHEM

Begin juni opende Visspecialist Michel Heinen zijn nieuwe viswinkel in Gorinchem. Een mooie sprong voor deze enthousiaste ondernemer die de jaren ervoor op markten stond als zijnde ambulante vishandelaar.
De nieuwe viswinkel is gevestigd in het winkelcentrum Hoog Dalem. Iedere dag wordt de vis vers vanuit Spakenburg geleverd.
Climate32 heeft met veel plezier de winkel ontworpen en gerealiseerd.

We wensen Michel Heinen en zijn team veel succes met de nieuwe winkel.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties

PACIFIC FISH, ROTTERDAM

PACIFIC FISH, ROTTERDAM

In het voorjaar van 2018 kwam Hassan Boukakar bij ons met de vraag een ontwerp te maken voor de inrichting van een nieuw restaurant aan de 1e Middellandstraat te Rotterdam.

Bij het bekijken van het pand in de oude staat bleek dit enorm veel karakter en uitstraling te hebben. Verstopt achter de trespa gevel reclame platen zat prachtig glas-in-lood verstopt.
In overleg met Hassan en de gemeente Rotterdam werd besloten het oude pand met zijn karakteristieke gevel weer in zijn oude glorie te herstellen. De blauwe kleur heeft een mooie uitwerking in het verdere ontwerp gekregen door de toegepaste tegels.

Midden in het restaurant staat een grote strakke koeltoonbank, welke gebruikt wordt voor het presenteren van diverse verse visproducten.
Achter de koeltoonbank staat een moderne open keuken met hoog rendement friteuses, kooktoestellen en bakplaat.

Direct naast de keuken bevindt zicht de spoelkeuken voorzien van professionele vaatwasser met energysaver.
Een koelcel en vriescel maken deze keuken compleet. In de hoek van de koelcel is de volledig in RVS uitgevoerde lift in staat maaltijden naar de verdieping te transporteren.

De begane grond kenmerkt zicht door de prachtige gevel, hoogwaardige materialen en afwerking, warme kleuren en strakke stalen kasten.
Het plafond is in akoestische uitvoering in de kleur zwart gespoten. Hierdoor ontstaat een prettig binnenklimaat. Hoogwaardige airconditioning zorgt voor een heerlijk binnenklimaat in de winter i.c.m. vloerverwarming en zomers voor koele lucht.

De eerste verdieping heeft een luxe uitstraling met visgraatparket op de vloer, een prachtig modern behang op de lange wand en meubilair in pastel tinten. Door gebruik te maken van grote spiegels en het terug laten komen van de blauwe kleur tegels vormt de verdieping een mooi geheel met de begane grond. De nieuwe stalen trap geeft een moderne en robuuste uitstraling aan deze prachtige zaak.

Climate32 heeft als hoofdaannemer de complete verbouwing gecoördineerd en uitgevoerd met onze vaste onderaannemers en enkele plaatselijke onderaannemers.

Het enthousiasme, de bevlogenheid en energie van Hassan Boukakar en zijn familie maakt dat wij terug kijken op een prachtig project met een smaakvol eindresultaat!

Foto:s: Leiz Mediaproducties 

 

 

VISHANDEL THEO MUYS, AA-LANDEN ZWOLLE

VISHANDEL THEO MUYS, AA-LANDEN ZWOLLE

Familie Muys benaderde ons begin 2018 voor het maken van een nieuw ontwerp voor de bestaande winkel in winkelcentrum de Dobbe te Zwolle.
In eerste instantie werd de huidige indeling als basis genomen en werd deze aangepast en aangescherpt. Toch waren we nog niet helemaal tevreden. Het zou in principe dezelfde winkel worden met nieuwe materialen. Na een brainstorm sessie werd er een nieuw plan geboren met een heel andere routing en opzet.

In samenwerking met Fabienne Muys, de kleindochter van Theo Muys, zijn de kleuren en materialen bepaald. Zij heeft een prachtig lichte en warme uitstraling aan de winkel gegeven.
Samen met onze vaste aannemers zijn alle mooie en duurzame materialen verwerkt tot een passend geheel.
Achter de maatwerk koeltoonbank bevindt zicht de maatwerk keuken. In deze keuken zijn een visbakoven, maatwerk bereidingsmeubel, haringsnijmeubel en spoelkeuken opgenomen.
Op meerdere plekken heeft de keuken onderkoeling voorzien van lades. Hierin kan snel de verse vis gehaald worden voor het bereiden van de heerlijkste maaltijden.

Voor in de winkel is er een mooie ruimte gecreëerd waar je als klant heerlijk rustig kan zitten en kan genieten van de vers bereide producten!
Door het gebruik van hardhouten schotten in een strak RVS wit gespoten frame ontstaat er een warme sfeer in een lichte winkel.
Een goed lichtplan uitgewerkt en geleverd door Lichtstudio Helder geeft een mooie lichte en warme uitstraling.

Het gehele project is precies binnen de planning van 3,5 werkweken uitgevoerd.
Als Climate32 kijken we terug op een prachtig project waaraan we met elkaar met veel plezier hebben gewerkt.  We bedanken de familie Muys en medewerkers voor de fijne samenwerking.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties 

 

 

SLAGERIJ TEN BRINK, MIDDELBURG

SLAGERIJ TEN BRINK, MIDDELBURG

Voor Slagerij Ten Brink in Middelburg mochten wij zijn nieuwe winkel inrichten.
Alle bouwkundige en installatiewerkzaamheden zijn door Climate32 ontworpen en gecoördineerd. Deels zijn de werkzaamheden door plaatselijke onderaannemers uitgevoerd.
In deze nieuwe winkel is een centraal koelsysteem geïnstalleerd voor de toonbank, de koelwerkbank, het zelfbedieningsmeubel en de koelcel. Tevens is er ook een vriescel geïnstalleerd.

Onze opdrachtgever, Jeroen ten Brink, had zijn slagerij in een verscentrum in Middelburg. Diverse ondernemers zijn helaas gestopt in het verscentrum. Jeroen was de laatste ondernemer die
overbleef en besloot een andere locatie te zoeken voor zijn slagerij. Hij heeft een prachtige locatie gevonden aan de rand van het centrum van Middelburg. Het nieuwe pand is gunstig gelegen tegenover een grote parkeerplaats, met naast het pand een bekende bakker en een kaaswinkel. Het was een hele stap voor Jeroen, maar de nieuwe winkel blijkt een groot succes te zijn.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties 

SLAGERIJ VEURINK, HARDENBERG

SLAGERIJ VEURINK, HARDENBERG

Enkele jaren geleden mochten wij al de techniek van Slagerij Veurink vervangen voor een hoogwaardige frequentie gestuurde koelinstallatie met warmte terug winning.
Aangezien de winkel nog in zeer nette staat was tot dan toe, bleef dit voorlopig bij het oude.

Tot oktober dit jaar. In deze maand is de hele bestaande winkel verbouwd en ingericht naar de wens en smaak van Gerard Veurink.
Hieraan voorafgaand werd er diverse malen overlegd over de inrichting, routing en uitstraling.

Enkele opvallende elementen zijn een gekoeld vleeswarenmeubel en een zelfbedieningsmeubel. Een fraaie gebogen koeltoonbank en een volledig voor de klant in het zicht zijnde werkbuffet voorzien van RVS werkblad en HMPE snijbladen. Aan dit werkbuffet kunnen meerdere personen tegelijk in het zicht van de klant werken. Dit geeft een transparante uitstraling en is tegelijkertijd nog heel gezellig ook!

De warme verlichting in combinatie met moderne armaturen geeft de winkel de uitstraling die het toekomt.

Met plaatselijke aannemers, zowel bouwkundig als installatietechnisch, is de verbouwing keurig binnen de planning uitgevoerd en mag het resultaat er zeker zijn.

 

Foto:s: Leiz Mediaproducties